Man hittades livlös i arresten

Uppdaterad
Publicerad

Mannen hittade livlös i arresten natten till söndag. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att räddas. Polisen i Jönköping utreds nu av särskilda åklagarkammaren för tjänstefel.

Enligt P4 Jönköping så bekräftar Elisabet Brandt åklagare vid särskilda åklagarkammaren att hon valt att inleda en förundersökning om tjänstefel. Men vill inte kommentera fallet mer än så.

Uteblev från möte

Enligt radion var mannen inlagd på ett behandlingshem i Jönköpings län, där han tvångsvårdades för sitt missbruk. Mannen ska ha uteblivit från ett möte med socialen i Torsby under en permission. När polisen omhändertog honom på lördagskvällen ansågs han var i så dåligt skick att han fördes till sjukhuset i Torsby. Men senare samma dygn bedömdes han vara bättre och transporten mot behandlingshemmet påbörjades. Men dit kom han aldrig.

Hittades livlös

Men efter ett par timmars åktur, framgår det av en anmälan från behandlingshemmet, ansågs han vara så kraftigt påverkad att färden inte kunde fortsätta. Istället omhändertogs han och placerade i arresten i Jönköping. Mindre än en timme senare hittas han livlös, enligt uppgifter ur anmälan.

Polisens presstalesman Lasse Johansson bekräftar för P4 Jönköping att mannen avled.

Artikeln till rubriken har ändrats, mannen avled inte i arresten, utan på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.