Den misstänke gärningsmannen fångades på bild i p-huset Smedjan. Där ska han bland annat ha stulit en pekdator och ryggsäck med kläder. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Man åtalas för uppmärksammade stölder i p-hus

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti gick Jönköpings kommun ut och uppmanade bilägare till extra vaksamhet vid parkering i stadens p-hus. Detta efter en våg av inbrott i bilar i flera av stadens parkeringshus under slutet av juli. Nu åtalas en man i 40-årsålderns misstänkt för ett par av inbrotten.

Den var den andra augusti som Jönköpings kommun uppmanade till att inte låta värdesaker ligga synliga i bilen vid parkering i stadens parkeringshus. Då hade det under dagarna innan skett flera inbrott i fyra olika p-hus runtom i staden. Nu står en 40-årig man, hemmahörande i Jönköping, åtalad för flera av inbrotten.

Misstänks för fler inbrott

Utöver två stölder och ett försök till stöld i bilar parkerade i p-hus gäller åtalet också två förrådsinbrott i Jönköping och en stöld i en bil i Mullsjö. Där ska den 40-åriga mannen ha tagit en plånbok och en kniv till ett värde av över 8 000 kronor.

I det ena förrådsinbrottet, som tillhör ett företag som bedriver restaurangverksamhet, har spritflaskor och övervakningskameror för totalt 11 000 stulits. I det andra inbrottet ska de åtalade kommit över bland annat en hårborttagningslasermaskin, löshår, och lösnaglar för över 70 000 kronor. Båda förrådsstölderna skedde i augusti.     

Hade medhjälpare

Det andra förrådsinbrottet ska den 40-årige mannen ha gjort tillsammans med två kvinnor i 35-årsåldern. Alternativt ska de två kvinnorna, som är hemmahörande i Mullsjö och Bottnaryd, endast ha hjälpt mannen att transportera bort stöldgodset från förrådet. De båda kvinnorna förnekar stöld, men erkänner häleri. Mannen förnekar alla brott utom förrådsstölderna.
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer