Man i 80-årsåldern rånad i sitt hem i Värnamo kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen blev en man i 80-årsåldern rånad av flera maskerade gärningsmän i sitt hem i Värnamo kommun. Polisen har haft en insats i jakten på rånarna men efterlyser iakttagelser från allmänheten.

Rånet ska ha inträffat vid 14.30 på söndagseftermiddagen i i trakten runt Hamra och Petersborg, mellan Bredaryd och Reftele, i Värnamo kommun.

– Vi får samtal från en man som blivit utsatt för rån i sin bostad. Det ska röra sig om flera gärningsmän som har tilltvingat sig gods från bostaden, säger Jonas Schångberg, vakthavande befäl hos polisen.

Gärningsmännen ska ha varit maskerade men obeväpnade. Däremot ska de under rånet ha utdelat visst våld mot den brottsutsatta mannen.

– Bland annat slag mot huvudet. Det var inte på något sätt livshotande skador, men han fick åka till sjukhus för en kontroll, säger Jonas Schångberg.

”Inte det vanligaste”

Hur männen tagit sig in i huset och vad de fick med sig från rånet vill inte polisen gå in på, men säger om tillvägagångsättet:

– Den här typen av händelser förekommer men det är inte det vanligaste. Det sticker ut det här, säger Jonas Schångberg.

Ingen är gripen men polisen har haft en insats i jakten på de misstänkta gärningsmännen. De efterlyser också observationer från området av allmänheten.

– Vi söker såklart men är i behov av iakttagelser. Det kan vara om man sett personer eller fordon som man tycker har betett sig avvikande eller inte hört hemma.

Händelsen rubriceras just nu som grovt rån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer