Olyckan inträffade i närhet av Hyltena söder om Jönköping. Foto: Google Earth

Man livshotande skadad efter singelolycka på E4

Uppdaterad
Publicerad

En man vårdas på intensivvårdsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov efter en singelolycka på E4 vid Hyltena söder om Jönköping. Enligt sjukhuset är hans skador livshotande.

Det var vid 06-tiden på fredagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till olyckan. Bilen, där fyra personer färdades, ska ha kört av vägen, voltat och blivit liggande på taket.

En man fördes i ambulans till Ryhov med allvarliga skador.

– Jag har inga uppgifter om det är föraren eller om det är någon av passagerarna som är allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg strax efter lunchtid på fredagen.

Brottsmisstanke

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik mot bilföraren, en man i 20-årsåldern. Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

– Vi har pratat med andra trafikanter om vad de har sett, och vi ska även tala med de inblandade. Men det har vi inte gjort än, säger Dennis Johansson Strömberg.

Hur fort bilen kört och hur olyckan gick till kan han inte säga.

– Vi ska utreda händelsen och se vad som framkommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.