Man misshandlad vid järnvägsstationen i Tranås under måndagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen misshandlades en man i centrala Tranås. Efter misshandeln flydde offret från platsen men lämnade kvar sin väska på plats. Väskan och sakerna i väskan eldades senare upp av gärningsmannen.

Det var vid 01.30 natten till tisdagen som en man i 40-årsåldern misshandlades vid järnvägsstationen i centrala Tranås. Det är oklart hur många personer som deltog i misshandeln.

– Det är en annan man i 40-årsåldern som är misstänkt för själva misshandeln. Men det fanns uppenbarligen flera personer på plats, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Väskan eldades upp

Efter misshandeln flydde offret från platsen så fort som möjligt. När han sprang i väg lämnade han kvar sin väska. Väskan togs av gärningsmannen och eldades upp en bit där ifrån.

Den misstänkte 40-åringen flydde också från platsen men hittades senare av polisen. Han är nu misstänkt för misshandel och skadegörelse.

– Att det är på det sättet är att när brottsoffret flydde från platsen så lämnade han kvar sina tillhörigheter, av den anledningen var det inte ett rån, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Ingen behövde uppsöka sjukvård i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.