Man som misstänktes för hot mot skolanställda i Sävsjö döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i november förra året misstänktes ligga bakom hot mot flera anställda på Sävsjö kommun döms nu till fängelse. Mannen döms inte för de misstänkta hoten mot anställda, men för en misshandel mot en tonåring och för flera andra tidigare brott.

I mitten av november i fjol fick bland annat Hofgårdsskolan och kommunhuset i Sävsjö låsas och väktare fick placeras vid entréerna. Orsaken var att en person framfört hot mot anställda.

Fängelse och skadestånd

Efter några dagar grep polisen en man i 40-årsåldern, misstänkt för en misshandel mot en tonårskille i centrala Sävsjö. Polisen bekräftade då att det var samme man som misstänktes ha utfärdat hoten mot anställda på kommunen.

Mannen åtalades dock inte för hoten, men för misshandeln. Han åtalades också för en rad brott som inträffade förra våren och sommaren. På torsdagen dömdes han också för bland annat olaga hot mot en man i Sävsjö i juni förra året och sexuellt ofredande mot en kvinna i Sävsjö i augusti förra året. Han döms också för misshandeln mot tonårspojken i november.

Mannen döms till ett års fängelse och skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.