Foto: TT

Patient på sjukhus stal en kvinnas bil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till länssjukhuset Ryhov i Jönköping klockan 06.33 på grund av en misstänkt bilstöld på sjukhusets parkering. En man som vårdades på sjukhuset hade tagit sig därifrån och med visst våld tvingat ut en kvinna ur en bil.

Mannen lyckades få ut kvinnan ur bilen och körde iväg med den, men halvvägs till Nässjö fick han bensinstopp och försökte därför stoppa en annan bilist som larmade polis till platsen.

Polisen grep mannen efter att de larmades den andra gången, ett ingripande som ska ha gått lugnt till.

Mannen var under söndagsmorgonen misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olaga tvång samt grov olovlig körning. Mannen fördes tillbaka till Ryhov för undersökning och är i 30-årsåldern.

Anhålls av åklagare

När SVT var på plats vid Ryhov under söndagsförmiddagen var det lugnt på platsen, men några väktare rörde sig vid sjukhuset.

Den misstänkte mannen blev vid lunchtid anhållen av åklagare. Han är nu misstänkt på sannolika skäl för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han får inte stanna på sjukhuset eftersom det inte ska ha funnits några medicinska skäl för det, enligt polisen.

Den man som är misstänkt för brottet sitter nu i polisens förvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.