Bilden på macheten i klippet är taget ur ett annat sammanhang, det är alltså inte den som användes i Nässjö. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Man med machete gick till attack mot poliser i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Mannen började svinga mot poliserna med ett macheteliknande föremål. Först sedan patrullen använt pepparsprej kunde den misstänkte gripas.

Händelserna startade med att en polispatrull under natten till lördag blev larmad till ett bråk i en bostad i Nässjö. En man hade i samband med bråket lämnat bostaden.

Patrullen åkte till centrala Nässjö för att leta efter den misstänkte. Efter en stund hittade poliserna honom utomhus. Han blev enligt polisen då snabbt hotfull och började svinga vilt med ett föremål som liknande en machete.

– Det var en större kniv, något macheteliknande föremål, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisen.

Det blev ett dramatiskt ingripande för poliserna, hör polisen berätta mer i klippet ovan.

Hur vanligt är det att poliser blir utsatta för sånt här?

– Det är väl inte jätteovanligt, det obehagliga här var att han vägrade släppa kniven och började svinga mot polisen trots att flera patruller var på plats, säger Erik Terneborn.

Mannen, som är i 50-årsåldern, greps och anhölls senare under natten. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.