Foto: TT/Arkiv

Man utsatt för rån i sitt hem på Höglandet

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna sitter gripna misstänkta för att ha utsatt en man i Sommen i Tranås kommun för ett rån i mannens bostad tidigt på torsdagsmorgonen.

Polisen larmades vid halvsju-tiden till en bostad i Sommen där man mötte en man i 40-årsåldern som blödde från huvudet. Han berättade att två personer, som han inte kände igen, hade kommit hem till honom och attackerat honom med någon form av tillhygge.

De båda personerna ska ha stulit hemelektronik, mannens mobiltelefon och hans betalkort innan de försvann i en bil.

Ett par timmar senare kunde polisen stoppa en bil i Sommen som passade på den beskrivningen som mannen gett på gärningsmännens bil.

I bilen fanns en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, de båda greps misstänkta för grovt rån samt bedrägeri. Bedrägeriet består av att de använt det stulna bankkortet till att betala på en bensinmack under morgonen.

– De har varit i Boxholm och handlat under morgonen men sedan återvänt till Sommen där de greps, säger polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.