Slet pengar ur handen vid bankomat

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen kallades polisen till Österängen i Jönköping där en man ska ha blivit bestulen på pengar vid en bankomat. Polisen söker två killar som försvann på moped.  

Det var vid 10-tiden på onsdagen som en man i 60-årsåldern tog ut pengar ur en bankomat vid Österängens centrum när en pojk ska ha slitit sedlarna ur hans hand. I samband med stölden ska den misstänkte ha knuffat mannen.

Pojken försvann iväg på en moped som kördes av en annan person. De fick med sig sedlar med ett värde på 500 kronor, enligt polisen som utreder händelsen som grov stöld.

Brottsrubriceringen kan ändras

– Det bedöms som grov stöld och inte rån då inget tillhygge ska ha använts. Men brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, säger Daniel Söderqvist, presstalesperson för polisregion Öst.

Nu söker polisen efter vittnen till händelsen.

– Har man vittnesuppgifter får man gärna höra av sig till polisen på 114 14, säger Daniel Söderqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.