Många älgolyckor i länet under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Älgolyckorna har varit många under tisdagsmorgonen och så sent som igårkväll omkom en man i en älgolycka längs E4an utanför Vaggeryd.

Det har varit mycket älg på vägarna i länet. Den första olyckan inträffade på riksväg 27 runt 05.00-tiden och följdes av två till olyckor på väg 151 och riksväg 40. Ingen av dessa olyckor under morgonen har lett till några allvarligare skador.

– Det är den tiden på året nu. Ur ett trafikperspektiv ska man tänka på de vanliga sakerna, kör nykter, håll hastigheten och ha alltid bälte på dig. Var framförallt uppmärksam, speciellt på de vägarna som inte har viltstängsel, säger David Högberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

– Får man dessutom ett djur framför sig så ska du stå på bromsen, det bästa du kan göra är att bromsa, fortsätter David Högberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.