Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studentrekryteraren Denise Permerud är glad över att kunna välkomna besökare till öppet hus på skolan i år. Foto: Hanna Källebring/SVT

Efter pandemin: Öppet hus lockade många besökare

Publicerad

De två senaste åren har Jönköping University haft öppet hus digitalt med anledning av pandemin. Men under lördagen anordnades återigen öppet hus på plats på skolan, vilket lockade många besökare.

– Vi har längtat efter att få välkomna blivande studenter hit till skolan igen, så det känns jätteroligt att se så mycket folk här, säger Denise Permerud, studentrekryterare på Jönköping University.

Lockande studentliv

En av besökarna på skolan under dagen var Felix Andersson som var sugen på att titta närmare på program inom logistik.

– Jag har hört väldigt bra om skolan och deras program inom logistik, men också studentlivet. Jag tror att jag kommer att studera här till hösten, jag ska bara hitta det program som passar mig bäst, säger Felix Andersson.

Stor satsning på årets öppet hus

Under dagen var över 200 studenter och lärare på plats på skolan för hjälpa till kring öppet hus. Föreläsningar, experiment, och guidade turer var några av de saker som besökarna möttes av i skolans korridorer.

Två av de studenter som var på plats på skolan under dagen var Ludvig Vitulic Svensson och Elin Karlsson iklädda sina gula studentoveraller. De tycker att det är viktigt att vara på plats för att visa upp studentlivet och kulturen runt plugget för blivande studenter.

I klippet ovan hör du studentrekryteraren Denise Permerud, studenterna Ludvig Vitulic Svensson och Elin Karlsson samt besökaren Felix Andersson berätta om skolans öppet hus under lördagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.