Närmare 140 förare fick blåsa under fredagsmorgonen. Foto: TT

Många fick blåsa i stora trafikkontroller under fredagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Många som körde till jobb eller skola under fredagsmorgonen blev stoppade av polisen. Närmare 140 förare stoppades och fick blåsa. Ingen förare visade sig ha druckit. Däremot har polisen i Värnamo den senaste tiden stoppat många förare med narkotika i kroppen.

138 förares nykterhet testades under fredagsmorgonen och förmiddagen. Trafikpoliser stod placerade på Jordbron i Jönköping, i och utanför Eksjö samt på Storgatan i Eksjö. Och glädjande nog var det ingen förare som hade satt sig bakom ratten med alkohol i kroppen, utan samtliga blåste negativt.

Många misstänkta för narkotikabrott

Däremot uppger polisen i Värnamo om att man sedan i onsdags rapporterat ett antal personer för narkotikabrott

– Vi har sedan i onsdags anmält 16 personer för narkotikabrot varav 5 misstänks för drograttfylleri, säger Pia Paldanius på Värnamopolisen. En av dessa ska ha orsakat en olycka och är misstänkt för grov rattfylla.

Strax innan jul hade polisen i Jönköpings län en nationell kontrollvecka. I klippet nedan: Så tycker Jönköpingstrafikanterna om att polisen kontrollerar nykterheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.