Många förskolebarn stannar hemma i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Det är färre barn på förskolorna i Nässjö sedan de som även har lindriga förkylningssymtom uppmanas att vara hemma för att minska risken för spridning av corona. Under måndagen var en fjärdedel av förskolebarnen i kommunen hemma.

– Det är mellan 20-25 procent av barnen som är hemma nu, men det finns enskilda förskolor som har något större bortfall, säger Helena Petersson, verksamhetschef för förskolorna i Nässjö kommun.

I klippet hör du henne berätta om hur det kan bli på förskolorna framöver.

Corona Jönköping

Kan hända mycket på kort tid

Nässjö kommun följer de riktlinjer som kommer från nationella myndigheter och länets smittskyddsläkare. Kommunen uppmanar därför föräldrarna att barn ska vara hemma även vid lindriga symtom på förkylning, till dess att barnet är friskt. Och detta märks nu på förskolorna i Nässjö.

– Det är normalt 40 barn på den här avdelningen, nu är det tio, berättar en förskollärare i Nässjö som SVT Nyheter Jönköping träffar på utegården.

Förskolorna öppna

Nässjös samtliga förskolor är igång under måndagen med Helena Petersson utesluter inte att det kan bli tal om stängningar eller sammanslagningar för att hantera sjukfrånvaro bland personalen eller minska risken för smittspridning.

– Vi följer utvecklingen noggrant och det kan snabbt ske förändringar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet