Foto: SVT

Många gripna i razzia mot sexköpare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep sammanlagt 13 män på flera adresser i Jönköpings kommun i samband med en större razzia mot sexköpare förra veckan. En av kvinnorna som sålde sex var under 18 år.

Jönköpingspolisen genomförde razzian tisdag till fredag förra veckan tillsammans med prostitutionsgruppen från Stockholm.

Enligt Charlie Rendahl, gruppchef på polisen, är samtliga 13 män misstänkta för köp av sexuella tjänster.

– Vi har även upprättat en anmälan angående koppleri och en anmälan om köp av sexuell handling av barn eftersom en av kvinnorna var under 18 år, men det finns i nuläget inga misstänkta för de två brotten, säger han.

I anslutning till lägenheter

Charlie Rendahl uppger att det var både tips och spaning på internet som ledde fram till razzian. Männen greps i anslutning till olika lägenheter i Jönköpings kommun.

– Vi har fått fram de här adresserna genom inre och yttre spaning, säger han.

De misstänkta männen är mellan 25 och 64 år. Vissa är hemmahörande i Jönköping medan andra var tillresta.

Läs också: Sanna säljer sex i Jönköping

Polisen uppger att det rör sig om sammanlagt sex kvinnor som sålde sex.

En minderårig

Vissa av kvinnorna kommer från Jönköpings kommun, medan andra hade rest hit. Polisen uppger att de flesta är i 20-årsåldern, men att någon av kvinnorna även är i 40-årsåldern.

– Två av tjejerna var utländska och en av kvinnorna var minderårig. Hon kommer från Jönköpings kommun och har omhändertagits av socialtjänsten, säger Charlie Rendahl.

Insatsen genomfördes samtidigt som husvagnsmässan på Elmia, men enligt Charlie Rendahl var bara en av männen mässbesökare.

Läs också: Sexhandel ökar med mässor

Samtliga misstänkta är nu försatta på fri fot.

– Det är bara ett par av dem som nekar, så i princip samtliga har erkänt brott, säger Charlie Rendahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexhandeln i Jönköping

Mer i ämnet