En buss körde i diket vid skolan i Barnarp. Foto: Privat

Många olyckor i snöfallet

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för snöfall i Jönköpings län och det har varit många trafikolyckor under natten och morgonen.

Enligt polisen har det varit halt på vägarna under natten och alla förare har inte anpassat sin körning efter rådande förhållanden. Snöfallet har orsakat många olyckor, men inga allvarligare personskador uppges ha inrapporterats.

Tre personer till sjukhus

Vid klockan halvtvå, natten mot tisdagen fick räddningstjänsten in ett larm om en trafikolycka vid Råslätt i Jönköping. En bil hade kört in i mitträcket och snurrat runt. När räddningstjänsten kom fram till platsen hittade de bilen i omkörningsfilen.

-  Det var en minibuss som slått runt och låg på sidan, säger Håkan Grunditz på räddningstjänsten i Jönköping.

Tre personer var inblandade i olyckan och fick föras med ambulans till sjukhus. Bilen bärgades från platsen.

Kört in i träd

En knapp halvtimme senare inkom ytterligare ett larm om en trafikolycka. Denna gång mellan Aneby och Tranås. En personbil hade kört in i ett träd. Två personer satt fast i bilen och fick hjälpas ut av räddningstjänsten. Båda fördes med ambulans till sjukhus.

Singelolycka utanför Vetlanda

Strax innan klockan sju på tisdagsmorgonen inträffade en singelolycka på riksväg 47 utanför Vetlanda. En bil hade kört av vägen och hamnat i diket. En person fick föras till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Snöfallet kommer enligt SMHI att fortsätta under förmiddagen. Polisen uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt på vägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.