Olyckan i korsningen Sankt Pauligatan och Bäckelyckevägen.  Foto: Kristin Renulf/SVT

Många trafikolyckor i Jönköpings län

Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i länet under natten och morgonen. Polisen uppger att det är halt på vägarna och manar till försiktighet i morgontrafiken.
– Olyckorna har sannolikt skett på grund av halkan i kombination med för hög hastighet. Förarna blir överraskade, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisen.

Klockan 08 kom ett larm om en trafikolycka i korsningen Sankt Pauligatan och Bäckelyckevägen. Flera personbilar var inblandade i olyckan.   

Räddningstjänsten uppger att det var mycket halt på platsen.

Nästan samtidigt kolliderade en personbil med en lastbil på E4 i höjd med A6, vilket orsakade trafikstörningar.

Olyckan inträffade i södergående riktning.

– Jag har inga uppgifter om personskador, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Fick ett jack i huvudet

Men redan under natten och tidiga morgonen inträffade en stor mängd olyckor i länet.

En skåpbil körde vid 03 in i bakändan på en lastbil på E4 mellan Torsvik och Jönköping. Räddningstjänsten uppger att ingen skadades, men skåpbilen fick bärgas från platsen.

En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus efter en singelolycka på Barngårdsgatan i Värnamo strax innan klockan 04.50.

– Han hade ett jack i huvudet, säger Peter Ström.

Misstänkt drograttfylleri

Klockan 05.28 kom ett nytt larm om en singelolycka då en personbil kört in i mitträcket på E4 norr om Vätterleden. Räddningstjänsten meddelade att två personer färdades i bilen och att en av dem fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är det föraren, en man i 45-årsåldern, som blivit skadad och han är även misstänkt för drograttfylleri.

Även i utkanten av Sävsjö inträffade en singelolycka strax innan klockan 06. En bil körde då in i en belysningsstolpe på Hjärtlandavägen.

”Föraren som var ensam i bilen klarade sig utan skador, men bilen behövde bärgas”, skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer