Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med på en rundtur inne på den jättelika kombiterminalen. Foto: Emittent Media

Mångmiljonsatsning: Se jättelika anläggningen för godståg i Nässjö

Publicerad

Trafikverket har satsat tio miljoner kronor på en ny järnvägsanslutning till Nässjö kombiterminal, som gör att betydligt längre godståg kan rulla in. Samtidigt har terminalen växt med 7 000 kvadratmeter.

Den nya tekniken gör det också möjligt att koppla upp Nässjö kombiterminal mot det internationella europeiska korridorsnätverket på ett effektivare sätt än tidigare. Resultatet är att operatörerna kan angöra Nässjö snabbt och enkelt även med maxlast.

– Det här är en strategiskt viktig satsning på hållbara godstransporter, säger Mattias Östergren som är verksamhetschef för Nässjö kombiterminal.

Satsningen har möjliggjorts av Trafikverket som har investerat tio miljoner kronor i ombyggnation och nya signalsystem. Därtill har terminalen byggts ut och totalytan är nu tio hektar.

Näringslivet glada över satsningen

Claes Johansson, vd för Nässjö näringsliv, välkomnar satsningen:

– Operatörerna kommer att kunna ta sig snabbt in och snabbt ut från terminalen och kapaciteten ökar. Samtidigt får vi ännu bättre möjligheter att bli en effektiv del av godsflödet ner mot Europa. Nässjö blir en naturlig mellanlandning för transporter från Göteborgs hamn samt Tyskland och vidare norrut.

Han tror att stora företag som Intersport och Jysk, som har sina lager i Nässjö, har stor nytta av att längre godstång nu kan angöra komibterminalen.

I klippet ovan får du följa med på en rundvandring inne på den jättelika kombiterminalen, som nu  har växt med ytterligare 7 000 kvadratmeter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer