Foto: SVT

Migrationsverket avvecklar fyra boenden i länet

Publicerad

Migrationsverket avvecklar fyra asylboende i Jönköpings län. Det är två boenden i Nässjö kommun, ett i Sävsjö och ett i Vaggeryd.

Orsaken till att Migrationsverket nu avvecklar flera av sina tillfälliga boenden är att färre människor söker asyl i Sverige. Behovet av boenden har därför minskat kraftigt det senaste året.

Migrationsverket avvecklar därför boendena på  Centrumhotellet och Bodafors i Nässjö kommun. Även Stadskatten AB i Sävsjö och Yxenhaga i Vaggeryd avvecklas fram till den 30 april i år.

– Under det senaste halvåret har vi avvecklat ett stort antal tillfälliga boenden och nu avvecklar vi yhtterligare fyra boenden i regionen. Avvecklingen fortsätter i planerad tackt fram till juni, säger Liselotte Ingesson Politis, sektionschef på Migrationsverket i region öst i ett pressmeddelande.

De 310 personer som bor på dessa asylboenden kommer att beredas plats på andra ayslboenden i regionen.

– Vi har förståelse för att det kan vara jobbigt för de boende att flytta. Men det är viktigt att komma ihåg att Migrationsverkets boenden är tillfälliga lösningar, den verkliga och varaktiga bosättningen sker efter det att sökande fått uppehållstillstånd, säger Liselotte Ingesson Politis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer