Foto: Marcus Ericsson / TT

Migrationsverket varslar 60 anställda i Jönköping

Publicerad

Migrationsverket region Öst varslar nu anställda eftersom färre asylsökande kommer till Sverige. Enligt myndighetens presstjänst handlar det om ett 60-tal anställda i Jönköping.

Migrationsverket kommer nu avveckla det lokala servicecentret och asylprövningen i Jönköping. 

Det är i nuläget oklart exakt hur många tjänster som berörs av varslet, men enligt Hannah Davidsson, presskommunikatör på Migrationsverket, rör det sig om ett 60-tal.

– Det handlar om fasta tjänster, säger hon.

Centrala förhandlingar

Myndigheten meddelar samtidigt att de kommer starta två tillståndsenheter och en mottagningsenhet i Jönköping.

Enligt Migrationsverkets pressmeddelande kommer de nu fortsätta centrala förhandlingar med fackförbunden.

− Vi vill fortsätta förhandlingarna så snabbt som möjligt för att kunna ge besked till våra medarbetare. Ju längre tid som går utan att vi anpassar oss efter regionens budget, desto mer ansträngd blir vår situation, säger Caroline Henjered, regionchef på Migrationsverket, i pressmeddelandet.

Varslar 250 i region Öst

Sammanlagt varslar Migrationsverket 250 medarbetare i hela region Öst, som består av Jönköpings län, Östergötlands län och Södermanlands län.

Enligt pressmeddelandet har myndigheten i dag ungefär 2000 anställda inom asylprövningen och 1900 inom mottagningen i hela landet.

”I december 2018 är avsikten att antalet ska ha minskat till 770 medarbetare inom asylprövningen och 900 inom mottagningen. Verksamheten inom avdelningarna för förvar och förvaltningsprocess kommer att förstärkas under 2018”, skriver Migrationsverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer