Foto: SVT/Polisens förundersökningsprotokoll

Misshandlade poliser – MMA fighter döms till sex och ett halvt års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Det blev fängelse i sex och ett halvt år för den man, hemmahörande i Västeuropa, som i april misshandlade två poliser i Jönköping i samband med att han greps misstänkt för narkotikabrott.

Mannen, som är i 30 årsåldern, kom körandes i en bil i centrala Jönköping i slutet av april i år och stoppades för kontroll. Gömt i bagageutrymmet hittade poliserna nästan fem kilo kokain och när mannen skulle gripas sprang han från platsen. 

Efter cirka hundra meter stannade mannen och attackerar då de efterföljande poliserna. Han övermannades tillslut med hjälp av allmänhet, men har då slagit de båda poliserna med kraftigt våld genom att knäa och sparka dem i ansiktet och på kroppen. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver polisen att mannen är professionell MMA-fighter.

Vid en husrannsakan i mannens bostad i Stockholm hittades senare närmare 30 kilo amfetamin samt dopningspreparat.  

Skadestånd till poliserna

Jönköpings tingsrätt dömde på fredagen mannen till fängelse i sex år och sex månader för grovt narkotikabrott, våld mot tjänsteman och dopingbrott. Han ska även betala ett skadestånd till de båda poliserna på sammanlagt 14 000 kronor.

Mannen ska efter avtjänat fängelsestraff utvisas till sitt hemland, enligt domen. Mannen har delvis erkänt gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.