Misslyckade smugglare dömda till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män från Habo och Huskvarna har dömts till fängelse för grov narkotikasmuggling. De båda hade beställt narkotika från Nederländerna, men paketet upptäcktes av tullen i Malmö och efter spaning så kunde männen gripas av jönköpingspolisen.

De båda männen  som är i 30-årsåldern döms till tre och ett halvt respektive tre års fängelse för att ha beställt ett halvt kilo ecstasy och närmare 250 gram kokain från Nederländerna. Men då paketet anlände till en postterminal i Malmö i början av mars fattade tullen misstankar.

Man bytte då ut narkotikan mot något annat, placerade en spårsändare i paketet och skickade det vidare till mottagaradressen. Polisen inledde även avlyssning på en av männens telefon. Då paketet hämtades ut av den ena mannen och sedan kördes till kamraten i Habo kunde polisen gripa dem båda.

De båda männen nekar till anklagelserna.

Förra året var ett rekordår för tullen i Malmö, se klipp nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.