De båda männen åtalas för sex anlagda bränder. Foto: TT / SVT

Misstänka mordbrännare släppta ur häktet i väntan på dom

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen avslutades rättegången mot de två unga män som misstänks ha anlagt en rad bränder i trakterna kring Gislaved och Värnamo. Åklagaren yrkar på fängelsestraff, men de båda männen släpptes efter förhandlingen i väntan på dom.

Männen som är i 20-årsåldern behöver alltså inte sitta kvar i häktet i väntan på domen som faller den 27 november. Åklagaren har yrkat på att de båda ska dömas till tre och ett halvt års fängelse.

Rättegången som startade i torsdags har hållits bakom stängda dörrar. Varken media eller allmänhet har därför kunnat vara närvarande. 

Stort antal bränder

Det var under våren och sommaren 2019 som ett stort antal bränder bröt ut kring Gislaved och Värnamo. Och det var i samband med en brand på en torvmosse i juli som männen kunde gripas efter en spaningsinsats från polisen.

Totalt åtals de för sex bränder men var initialt misstänkta för sexton stycken. Bevisningen var dock inte tillräcklig för att åtala dem för samtliga. Båda männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.