Misstänks stulit bilfälgar för 75 000 kronor

Publicerad

Polisen grep tre personer under söndagsmorgonen som misstänks ha stulit 30-tal begagnade fälgar från ett företag i Habo. Nu har båda männen anhållits av åklagare, detta enligt polisen.

Klockan 07.08 kallades polisen till ett företag i Habo med anledning av en misstänkt stöld. En inringare hade sett personer plocka in föremål i en bil, därefter lämnade de platsen med bilen, men inringaren följde efter de misstänkta tjuvarna.

Tack vare inringarens insats kunde polisen stoppa och kontrollera personerna i bilen i närheten av Bankeryd. Ett stort antal fälgar anträffades – det bedöms handla om ett värde av cirka 75 000 kronor, uppger polisen. Tre personer i åldrarna 20 – 35 år greps som misstänkta för brottet.

Den man i 35-årsåldern som greps frigavs senare under söndagen av åklagare, men misstankarna kvarstår. Däremot har de två andra personerna anhållits av åklagare, misstänkta för att ha stulit de begagnade fälgarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.