Ett 30-tal personer från räddningstjänsten fick rycka in vid villabranden i Malmbäck. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Ung man häktad misstänkt för villabranden i Malmbäck

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som misstänks för att ha tänt eld på ett hus i Malmbäck i början av oktober greps i Jönköping i helgen. Under tisdagen häktades han misstänkt för dådet.

I början av oktober brann det kraftigt i en villa i Malmbäck i Nässjö kommun. Fastigheten förstördes men ingen person kom till skada. Polisen utreder händelsen som mordbrand och i lördags greps den misstänkte, en ung man hemmahörande i Nässjö kommun.

Begärs häktad

Mannen misstänktes tidigt i utredningen och anhölls i sin frånvaro två dagar efter branden. Och nu i helgen, drygt 20 dagar efter branden greps han.

– Han greps i Jönköping på natten till lördagen, säger kammaråklagare Klas Hellgren.

Den misstänkte greps på Jönköpings resecentrum, misstänkt för ringa narkotikabrott. Vid en kontroll visade det sig att han var efterlyst, misstänkt för mordbranden i Malmbäck.

Under måndagen begärde åklagaren honom häktad. Häktningsförhandlingen hölls under tisdagen i Eksjö tingsrätt som häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.