Misstänkt brandattentat mot flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Värnamo utsattes sent i går kväll för ett brandattentat. Förbipasserande lyckades släcka branden, som tagit fart på en av fasaderna, innan räddningstjänsten kom fram.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden som startade under natten på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Värnamo.

– De hade upptäckt att det brann i deras fasad. Men de gjorde en jättefin insats och släckte själva – så det han brinna väldigt lite, säger Pär Liljekvist vid räddningstjänsten i Värnamo.

– Vi kunde egentligen bara konstatera att det var släckt, och sedan tog polisen över.

Rubriceras som mordbrand

Händelsen rubriceras som mordbrand, men i nuläget finns inga misstänkta. I övrigt vill polisen inte avslöja fler detaljer i ärendet.

– Vi har haft tekniker på platsen i dag och det vi kan konstatera är att branden är anlagd, säger Tommy Åkerberg, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.