Foto: SVT

Misstänkt drunkning vid Tahesjön

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick vid 14.40 på fredagen larm om en misstänkt drunkning i Tahesjön. Helikopter och flyg har sökt i och runt sjön utan att hitta någon.

En man ska ha setts simma och sedan försvunnit. Ett flygplan har flugit över sjön för att leta reda på personen men utan resultat, enligt räddningstjänsten.

– Det är fullt pådrag och över tio räddningsfordon är här, säger SVT:s reporter Sandra Johansson Wennergren från platsen.

Hon berättar att tre stora båtar och två räddningsbrädor är ute på sjön och letar. Alla badgäster har fått lämna platsen och det är endast de personer kvar som ska höra till den försvunna personen.

Vid 16-tiden avslutades den livräddande insatsen.

– Polisen tar vid med eftersök och utredning nu, säger Fredrik Björnberg från räddningstjänsten som var ansvarigt befäl på platsen.

Dykare söker igenom sjön

En helikoptern har undersökt sjön, omgivningen samt runt stranden utan att se någon. Räddningsdykare från Borås letade också igenom sjön, utan att hitta någon.

Räddningsstyrkan utgår från en försvinnandepunkt en bit ut i norra delen av Tahesjön.

Strax efter klockan 16.30 var mannen fortfarande inte hittad.

Polisen skriver på sin hemsida att räddningsinsatsen avslutas för dagen vid 18.30 och att den återupptas under lördagen.

För drygt två veckor sedan omkom en pojke vid en drunkning i Åsasjön i Taberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.