Polishuset i Jönköping. Foto: TT

Misstänks för 36 barnvåldtäkter

Publicerad

En man i 40-årsåldern sitter sedan tidigare häktad för ett flertal våldtäkter mot en minderårig flicka. Mannen har medgett händelserna och antalet misstänkta övergrepp är nu uppe i 36 stycken.

När mannen häktades i början av juli misstänktes han för fem våldtäkter mot flickan. Han har nu delgivits misstanke om ytterligare 31 våldtäkter

– Han medger att händelserna ägt rum, men han delar inte uppfattningen om rubriceringen, säger kammaråklagare Anna Mårtensson.

Grovt brott

Mannen är nu misstänkt för 36 händelser vilka rubriceras som grov våldtäkt mot barn. Antalet målsägande har inte ökat utan alla händelser gäller en minderårig flicka.

Har du varit med i en utredning gällande så pass många våldtäkter?

– Nej, det är ovanligt många våldtäkter. Jag måste se över vad man landar i för straffvärde för den här omfattningen, säger Anna Mårtensson till SVT Nyheter Jönköping.

Sängkläder i beslag

Mannen kommer att begäras omhäktad till åtal väcks.

– Jag har inte ändrat rubriceringen i häktningen där han är misstänkt för fem fall till våldäkt mot barn. Men han delgiven misstanke om ytterligare 31 fall och en grövre rubricering.

Anna Mårtensson räknar med att åtal väcks i slutet av juli.

– Vi väntar på sängkläder som tagits i beslag som ska undersökas, säger Anna Mårtensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer