Den misstänkte 40-åringen begärdes häktad av åklagare på söndagen. Foto: Johannes Tolf/ SVT

Man begärs häktad misstänkt för mord – kropp hittad vid Dumme mosse

Uppdaterad
Publicerad

Den 40-årige man som suttit anhållen sedan i fredags misstänkt för mord har nu begärts häktad av åklagare. Mannen anhölls efter att en död man på torsdagen hittats vid Dumme mosse.

Det var vid lunchtid på torsdagen som en man hittades död utomhus i skogen vid Dumme mosse strax utanför Jönköping. Polisen gick under kvällen ut med information kring den döda personen och med stor sannolikhet rör det sig om en man i 55-årsåldern som försvann under onsdagen. Anhöriga har underrättats om läget.

Misstänkt begärs häktad

En man i 40-årsåldern anhölls under natten till fredag på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden och på söndagen begärde åklagaren att mannen skulle häktas.

Mord Dumme Mosse Jönköping

– Vi är inne i ett tidigt skede och polisen arbetar intensivt med ärendet så vi kan inte kommentera något i nuläget. Det jag kan säga är att mannen begärdes häktad på sannolika skäl för mord den 21 april, säger åklagaren Lisa Hedberg.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Mer i ämnet