Cykeln som pojken färdades på vid den misstänkta misshandeln. Foto: Polisen

Misstänkt för Sävsjöhoten åtalas för misshandel av tonåring

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som är misstänkt för att ha hotat flera anställda inom Sävsjö kommun åtalas nu misstänkt för ett annat brott; en misshandel av en minderårig pojke.

Det var på morgonen den 21 november som polisen larmades till Sävsjö med anledning av ett bråk. En misstänkt gärningsman pekades ut och kunde senare gripas av polisen.

Pojken som misshandlades är i yngre tonåren och han har i förhör sagt att han fått knytnävsslag i ansiktet. Han cyklade och mötte den misstänkte gärningsmannen som ska ha skrikit skällsord mot honom, och därefter slagit honom med två snabba slag. De båda kände till varandra sedan tidigare.

Säger att det var självförsvar

Den åtalade mannen förnekar brott. Han säger att det var flera personer bakom honom som närmade sig och att han agerade i självförsvar. Mannen säger i förhör att han någon dag tidigare attackerats och fått fönsterrutan på sin bil sönderslagen.

Mannen åtalas nu vid Eksjö tingsrätt misstänkt för misshandel och skadegörelse av pojkens cykel.

Misstänks för hot mot kommunanställda

Polisen har tidigare bekräftat att mannen är densamme som tidigare pekats ut som han som hotat anställda på Hofgårdsskolan, socialförvaltningen och i kommunhuset. Det gjorde att skolan fick hålla dörrarna stängda under flera dagar och kommunhuset har haft väktare på plats i november.

Mer om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter flera hot mot både enskilda medarbetare och verksamheter i Sävsjö valde kommunen i slutet av förra veckan att hålla dörrarna till bland annat Hofgårdsskolan låsta, säger kommundirektören Jan Holmqvist. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.