Avspärrning hävd efter larm i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av runt en restaurang i Värnamo, Jönköpings län, efter att ett misstänkt föremål kastats in genom en fönsterruta. Nationella bombskyddet har under morgonen kontrollerat föremålet och konstaterat att det är ofarligt.

Under tidig morgon fick polisen in ett larm om att ett föremål kastats in på en restaurang i centrala Värnamo, i Jönköpings län. Nationella bombskyddet kallades till platsen och platsen spärrades av. Under förmiddagen kunde bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt och händelsen är nu rubricerad som olaga hot, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen person ska ha kommit till skada enligt polisen och det är ännu oklart vad för föremål det rör sig om. Ingen som bor i närheten behövde under morgonen evakuera sina bostäder.

Avspärrningarna är hävda runt restaurangen men polisen kommer fortfarande att hålla själva restaurangen avstängd för att genomföra en brottsplatsundsökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.