Sävsjö kommunhus. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Misstänkt man i Sävsjö häktad – kommunen tar bort väktare vid kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under november orsakat oro bland många i Sävsjö har nu häktats. Det gör att kommunen nu kan ta bort de väktare som man haft vid kommunhuset för att öka tryggheten.

Det var i måndags som en pojke i tonåren anmälde att han blivit misshandlad av mannen som är i 40-årsåldern. Mannen greps och anhölls och har nu häktats vid Eksjö tingsrätt misstänkt för misshandel. Det rör sig alltså om samma man som tidigare den här månaden ska ha hotat anställda, bland annat på Hofgårdsskolan.

– Vi kommer nu omfördela våra insatser eftersom det inte längre är en akut händelse, säger Pierre Klasson, kommunikationschef på Sävsjö kommun.

Fortsatt stabsläge

De väktare som har funnits på skolan och vid kommunhuset kan nu plockas bort, men en del av dem kommer användas på andra platser vid andra tidpunkter. Några av de anställda som blev hotade har lämnat tillbaka de personlarm som de haft, men ett par har kvar dem. Kommunen kommer också har kvar sitt stabsläge och ha regelbundna avstämningar.

– Det är flera orsaker till det. De här hoten tillsammans med andra händelser i kommunen har skapat en oro hos framförallt barn och unga som sitter i och som vi behöver möta även en tid framåt, säger Pierre Klasson.

Oro bland unga

Förutom hoten mot flera anställda inträffade förra helgen en olycka där två tonårsflickor skadades allvarligt i skidbacken i Sävsjö. Den har också skapat en viss oro bland unga i Sävsjö enligt kommunen.

– Det märks lite på våra fritidsgårdar och vi behöver därför en ökad vuxennärvaro på en del håll och nu kan vi omfördela resurser för att ordna det, säger Pierre Klasson.

Det troliga är nu att mannen sitter frihetsberövad minst ett par veckor. Åtal mot honom ska vara väckt den 7 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer