En man blev indragen i en bil vid Juneporten i centrala Jönköping. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: SVT/Arkiv

Misstänkt människorov utreds – tvingades med i en bil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt människorov i centrala Jönköping. En man i 20-årsåldern ska ha misshandlats och tvingats in i en bil under måndagskvällen.

Det var vid 21.45 på måndagskvällen som allmänheten slog larm om kidnappning. De berättade hur de sett att fyra personer, tre män och en kvinna, som misshandlat och tvingat in en femte person i en bil. Händelsen inträffade på Juneporten på Väster.

Polisen kunde köra ifatt bilen och stoppa den.

I den fanns fem personer och en man hade skador i ansiktet, som såg ut att komma från en misshandel. Tre män och en kvinna greps och är misstänkta för just misshandel och för människorov. De anhölls under natten av åklagare.

Vad personerna har för relation till varandra kan polisen inte svara på i nuläget.

– Utredningen i det här ärende fortsätter under dagen, säger Erik Terneborn, polisens presstalesman.

Vad finns det för motiv till människorovet?

– Det kan jag inte heller svara på.

Enligt åklagare Klas Hellgren hade mannen utsatts för kraftigt våld.

– Han hade fått rejält med stryk och blödde kraftigt från näsan.

Inte heller åklagaren kan svara på vad motivet till händelsen var.

– Det vet vi inte ännu. Målsägaren kommer snart att höras.

Bråk på E4

Polisen fick senare under natten larm om ytterligare en misstänkt misshandel. Två män sågs bråka och springa över E4an i höjd med Huskvarna. När polisen kom dit hittades två män i 25-årsåldern som misshandlat en tredje jämnårig man. Bråket ska ha börjat när de tre åkte i samma bil. De ska ha stannat till och fortsatt bråka utanför bilen.

De båda männen har nu gripits och anhållits. De är misstänkta för grov misshandel. Den misshandlade mannen är förd till sjukhus.

– Vad jag har förstått så är han inte allvarligt skadad utan tanken är att han ska höras under morgonen, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.