Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: SVT/Johannes Tolf arkivbild

Mordförsöket i Gislaved ”Vi har säkrat spår”

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för mordförsök i Gislaved där en annan man utsattes för omfattande våld. Polisen har säkrat vissa spår på brottsplatsen.

– Jag kan inte gå in på några detaljer kring vad som har hänt, men vi kommer att genomföra flera förhör under dagen, säger Kristoffer Axell, tf polisområdeschef i Värnamo.

Det var klockan 13.32 som polis och ambulans larmades till centrala Gislaved. En man i 35-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha tagit emot våld mot kroppen och huvudet.

– Någon form av tillhygge har använts, men jag vill inte säga vad. Den tekniska undersökningen på platsen är klar och vi har säkrat viss bevisning som vi hoppas kan leda utredningen framåt. Det är ett pussel vi lägger nu, säger Axell.

Krävde omedelbar vård

När polisen kom till platsen var den skadade mannen i en trädgård utanför ett flerfamiljshus, men brottet ska ha skett inomhus.

I början rubricerades ärendet som grov misshandel, men med tanke på skadorna på mannen ändrades brottsrubriceringen till mordförsök.

– Skadorna krävde omedelbar vård, men bedömningen nu är att de inte är livshotande. Det kommer vara möjligt att höra målsägaren under dagen.

Greps i bostaden

Den gripna misstänkte gärningsmannen är född i slutet av 1960-talet och varken han eller offret ska ha varit kända av polisen sedan tidigare. Om männen känner varandra och vad som föranlett händelsen är för tidigt att uttala sig om, menar polisen.

Anhölls under kvällen

Åklagaren beslutade vid 18-tiden på tisdagen att anhålla mannen. Det är okänt hur han ställer sig till brottsanklagelsen. Enligt Kristian Axell finns det flera vittnen till händelsen och med tanke på det och de fynd som gjorts på brottsplatsen är han hoppfull när det kommer till utredningsläget.

– Med tanke på att vi har en misstänkt så underlättar det. Förhoppningen är förstås att vi kommer gå i hamn med det här, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du Kim Jagenheim berätta om vid vilka tillfällen polisen använder drönare. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer