Arkivbild. Foto: TT

Misstänkt mordförsök i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan ett natten till söndagen larmades polis till ett bostadsområde i Gislaved efter att en man i 45-årsåldern skadats allvarligt.

Polis anlände fem minuter efter att larmet inkommit och i lägenheten hittades den skadade mannen som fördes med ambulans till sjukhus.

– Han hade skador som vi tror har orsakats av någon typ av vasst tillhygge. Mannen hade skärskador, säger Thomas Agnesvik, polisens presstalenman.

Strax före klockan tre hittades mannen som misstänks ha orsakat den andre mannens skador. Han hämtades till förhör och en förundersökning om försök till mord är inledd. Mannen, som är i 35-årsåldern, anhölls senare av åklagare.

Polisen har spärrat av både brottsplatsen och lägenheten där den misstänkte mannen greps. Förhör ha hållits med andra boende i området och bevisning av olika slag har säkrats.

Den skadade mannen tillstånd uppges på söndagsmorgonen vara stabilt.

Ytterliga våldsdåd

För en vecka sedan inträffade ytterligare ett våldsdåd då en man blev allvarligt skadad efter att ha misshandlats med ett tillhygge. Den händelsen inträffade i ett annat bostadsområde i Gislaved. Polisen tror i nuläget inte att de båda händelserna har något samband.

– Nej, det finns inget som tyder på det, men det är så klart något vi kommer titta på. Det här verkar vara ett bråk mellan de här två personerna som känner varandra sedan tidigare, säger Thomas Agnevik.

Det är även bara knappt en månad sedan det så kallade krogmordet inträffade då 57-årige Kjäll Gustafsson dödades. Under lördagen hölls därför en manifestation mot våldet i Gislaved.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.