Ett misstänkt mordförsök inträffade utanför tingsrätten i fredags. Foto: TT

Misstänkt mordförsök utanför tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hemmahörande i Aneby kommun blev under fredagseftermiddagen nedstucken utanför tingsrätten i Jönköping.

Händelsen inträffade strax före klockan 17.

– Vi fick larm om en pågående misshandel. En patrull skickas dit och hittar målsägaren som är allvarligt skadad av någon typ av stickvapen, säger Charlie Rendahl, gruppchef vid polisen i Jönköping.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Anhölls efter spaning

Enligt Charlie Rendahl fanns det flera vittnen till händelsen och under fredagskvällen och natten söktes en misstänkt gärningsman.

– Han hittades i sin bostad på lördagsmorgonen. Han sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Den misstänkte mannen är även han i 20-årsåldern men hemmahörande i Mullsjö kommun. Enligt polisen har männen koppling till varandra genom bekanta, men vad dispyten dem emellan handlar om vill Charlie Rendahl inte gå in på.

– Det är för tidigt i utredningen. Jag säger inte heller vart den skadade mannen befinner sig just nu eller hur hans tillstånd är.

De båda männen är inte kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.