Ett stort polispådrag på Råslätt efter våldsbrottet. Foto: Linda Mathillas

Man mördad vid lekplats på Råslätt i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En skadad person hittades på torsdagen utomhus på Råslätt i Jönköping. Senare under kvällen konstaterades att den skadade, en man i 40-årsåldern, hade avlidit. Enligt vittnen ska han ha skjutits med flera skott. Tre personer sitter anhållna i ärendet.

Klockan 17.24 på torsdagen fick polisen larm om ett misstänkt våldsbrott på Havsörnsgatan. Flera polispatruller larmades till platsen. En skadad person fördes med ambulans till sjukhus.

– Det är ett allvarligare våldsbrott och det rör sig om allvarliga skador, sa Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen vid 18-tiden.

Mordet på Råslätt

Har det använts tillhyggen?

– Det vet jag inget om.

Senare på kvällen konstaterades att mannen hade avlidit på sjukhuset.

Platsen har spärrats av

Boende i området berättar för SVT:s reporter att en man har skjutits, men polisen vill inte bekräfta uppgifterna.

– Det ska ha skett vid en lekplats och enligt vittnen ska han ha skjutits med flera skott, säger Linda Mathillas, SVT:s reporter.

Polispatruller på plats förhörde vittnen och platsen spärrades av.

Polisen befann sig under kvällen även vid Länssjukhuset Ryhov för att sjukvårdspersonalen skulle kunna arbeta ostört.

Tre personer anhållna

Under torsdagskvällen kallade polisen också in flera personer till förhör, exakt hur många kan polisen inte uttala sig om.

På fredagsmorgonen kom besked om att tre personer anhållits misstänkta för inblandning i brottet. Polisen vill i nuläget inte lämna ut några detaljer om kön eller ålder på de anhållna personerna, eller berätta var frihetsberövandena skedde. Ärendet leds nu av åklagare.

Foto: Linda Mathillas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Råslätt

Mer i ämnet