Foto: TT

Misstänkta cykeltjuvar tagna vid Ryhov

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen greps två personer misstänkta för att ha försökt stjäla cyklar utanför länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Även under gårdagen skedde ett liknande ingripande på sjukhusområdet, då två misstänkta cykeltjuvar greps.

– Det har varit många cykelstölder vid sjukhuset, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Strax före klockan 07.00 ringde en ordningsvakt till polisen om att två personer försökte stjäla två cyklar utanför sjukhuset. Personerna sprang sedan från platsen. Polisen kom till området och två personer greps, misstänkta för försök till stöld av cykel.

”Inget känt samband”

– De gripna är en man i 25-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. I nuläget finns inget känt samband med de två personer som i går greps på samma plats, även de för försök till cykelstöld, säger Erik Terneborn.

Under tisdagen tog en ordningsvakt fast två personer som är misstänkta för att ha försökt stjäla cyklar utanför sjukhuset. Personerna hade belagts med handfängsel av ordningsvakten och polisen kallades till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.