Foto: TT

Misstänktes ha orsakats sonens död – anmäler till IVO

Uppdaterad
Publicerad

Spädbarnet dog i en hjärnblödning och föräldrarna häktades misstänkta för att ha orsakat pojkens död. De släpptes och nu anmäler mamman sjukvården.

Mamman menar att pojken kunde ha överlevt om den ansvarige läkaren på länssjukhuset Ryhov gett pojken vård i stället för att koncentrera sig på att anklaga föräldrarna för att ha misshandlat barnet. Det skriver P4 Jönköping.

Det var i januari som pojken svimmade och först fördes med ambulans till Värnamo sjukhus, sedan vidare till Ryhov i Jönköping där det konstaterades att han fått en hjärnblödning.

Pojken skickades då vidare till Linköping där han senare avled. Det hade då gått 12 timmar sedan han svimmat.

Enligt P4 Jönköping menar mamman att läkaren på Ryhov är direkt ansvarig för pojkens död. Därför anmäler hon händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Båda föräldrarna häktades misstänkta för grovt vållande till annans död men släpptes efter att misstankarna mot dem försvagats. Utredningen är ännu inte nedlagd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.