Moderatpolitikern Carl-Johan Lundberg tar paus efter polisutredning

Uppdaterad
Publicerad

Den moderate regiontoppen Carl-Johan Lundberg tar en paus från politiken under tiden som han utreds av polisen. Det har han nu meddelat sitt parti.

Carl-Johan Lundberg sitter i regionstyrelsen och var Moderaternas valledare. För några veckor sedan avslöjade P4 Jönköping att han har fått ut ersättning för förlorad arbetsinkomst trots att han inte haft en anställning sedan 2021.

Från flera håll har det kommit krav på att han ska kliva åt sidan efter beskedet i veckan att polisen har inlett en förundersökning.

Tar time-out

Trots att han själv hävdar att det handlar om ett fel som skett av misstag, så väljer han nu också att ta en time-out från politiken, vilket Jönköpings-Posten var först med att berätta. 

– Jag har beslutat att ta en paus från politiken under tiden som utredningen pågår, för att värna partiet, min familj och mig själv. Det är ett tryck som inte bara drabbar mig själv utan också partiet, säger Carl-Johan Lundberg till SVT Nyheter Jönköping.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag hoppas att ärendet kan hanteras skyndsamt så jag kan komma tillbaka när det utretts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.