Foto: Jan G Franzén

Möjligt samband mellan bränder

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare under sommaren brandhärjades två pizzerior i Tranås och i måndagsnatt brann det både i ett gatukök och utanför en pizzeria i Vrigstad. Samtliga bränder misstänks vara anlagda och enligt Smålands-Tidningen utreder nu polisen om det finns någon koppling mellan dem.

Det var en natt i juli som Räddningstjänsten med bara någon minuts mellanrum fick in larm om att det brann i två pizzerior i centrala Tranås. Båda pizzeriorna totalförstördes, men ingen person fick några allvarliga skador.

Tidigare i veckan, under natten till måndag brann det återigen. Denna gång både i ett gatukök och en pizzeria i Vrigstad. Pizzerian hade även ett krossat fönster.

Anlagda bränder

Polisen misstänker att alla bränder var anlagda och utreder nu om det finns något samband mellan dem.

– Det finns vissa likheter mellan händelserna i Vrigstad och Tranås. Så det är självklart att vi vill få klarhet i om det finns någon koppling mellan dem, säger förundersökningsledare Pia Kling till Smålands-Tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.