Jonas ”Monstret” Gustavsson spikade igen när Linköping besegrade HV71 med 2–0. Foto: TT

”Monstret” vann målvaktsduell i Jönköping

Publicerad

Det var Jonas mot Jonas i målet. Och det blev ett ”Monster” som såg till att hans lag vann.

Jonas Gustavssons Linköping vann med 2–0 borta mot HV71.

HV71 mot Linköping blev en målvaktsmatch mellan Jonas Gunnarsson I HV71 och Jonas ”Monstret” Gustavsson i LHC:s kasse. Båda herrarna gjorde en kanonmatch i respektive mål.

Linköping kunde till slut, mycket tack vare ”Monstret”, vinna med 2–0 efter en kanoninsats av Linköpings nyförvärv från Toronto den här säsongen.

Detta I ett E4-derby som alltid är sevärda och spännande. Efter många års heta duster är detta derby det som kittlar mest för både HV71:s och Linköpings fans. Publiken blev inte besviken den här gången heller. Det var tätt och tufft och matchen stod hela tiden och vägde mellan två jämnbördiga lag.

Mål efter 47 sekunder

Linköping, som haft en något tung inledning i serien, fick en drömstart i matchen då Jakob Lilja dundrade in 1–0 redan efter 47 sekunders spel. Det här målet gjorde att Linköping fick rejäl tändvätska och var det bättre laget i inledningsperioden. LHC vann de flesta närkamperna och hade också hetare lägen.

Foto: TT

HV71 kom ut mycket bättre i den andra perioden och nu var det hemmalaget som hade det mesta av spelet och skapade de hetaste chanserna, men Jonas Gustavsson tog allt. I slutperioden kunde sedan LHC göra 2–0 genom Sebastian Karlsson och det avgjorde tillställningen.

Svettiga parader

Längst bak stod Jonas Gustavsson och var tryggheten själv. ”Monstret” spelade med små rörelser och svarade för en hel del svettiga parader.

I HV71 ska Jonas Gunnarsson i målet ha en eloge för sitt spel. Han visade att insatsen mot Brynäs senast inte var någon tillfällighet och svarade för mängder av kvalificerade parader. På backsidan går Lawrence Pilut från klarhet till klarhet. Bill Sweatt, nyförvärvet från Luleå, skulle gjort debut för HV, men var sjuk och kunde inte spela. Anton Bengtsson var pigg framåt för HV.

Förutom Jonas Gustavsson hade LHC genom hela matchen en stark defensiv. Kristian Näkyvä och Chad Billins var bästa backpar. Rutinerade herrar som Tony Mårtensson och Niklas Persson visade bra takter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.