Man hittad död efter mopedolycka söder om Habo – ”Oklart vad som har hänt”

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med en moped inträffade på tisdagsmorgonen på en cykelväg utmed väg 195 i höjd med Fiskebäck söder om Habo. En man i 60-årsåldern uppges av polisen ha avlidit.

Det var en förbipasserande som upptäckte mannen som låg bredvid en moped på cykelvägen strax före klockan sex och slog larm till SOS. Det är oklart hur länge mannen legat på cykelvägen.

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen för att ta hand om den skadade. Denne fördes i ambulans till sjukhus.

– Ambulanspersonalen arbetade med personen men han konstaterades död på väg till sjukhus, säger Erik Terneborn presstalesperson på polisen.

– Det är oklart om han avlidit på grund av olyckan eller om han drabbats av ett sjukdomsfall, det finns i nuläget ingenting som tyder på en kollision med ett annat fordon. Det finns initialt inget som tyder på att han utsatts för något brott men polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Mopeden är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Mannen var hemmahörande i Habo, anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.