Morddömd hotade åklagare – skrek att han ska slakta henne

Uppdaterad
Publicerad

En man som dömdes för mord av Göta Hovrätt i Jönköping förra året har även dömts för att ha hotat åklagaren i fallet.

Det var i samband med hovrättsförhandlingen, där mannen sedan dömdes till 17 års fängelse för mord som han skrek att han ska slakta åklagaren. Mannen var då på väg till häktet och åklagaren hörde inte hotet. Men det gjorde häktespersonalen som meddelade rätten om det inträffade.

Kände sig hotad

Åklagaren uppfattade det som otrevligt att bli hotad och var därför med via videolänk dagen därpå. Mannen sade senare i tingsrättsförhandlingen att han inte hyser något agg mot åklagaren, men att han känner att hennes utredning var fel. Han menar även att hotet berodde på att han inte fick ta sin medicin som han skulle eftersom han satt i häktet.

Straffet bakas in

Mannen dömdes sedan till 17 års fängelse för mord och nu har han även dömts för hot mot tjänsteman. Domen för hot mot tjänsteman bakas in i det tidigare straffet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.