Gica var välkänd i Huskvarna och under de senaste fyra åren levde han som hemlös i staden. Foto: Mikael Good/SVT

Mordet på Gica blev startskottet för manifestation

Uppdaterad
Publicerad

Flera organisationer i Huskvarna kommer att genomföra en manifestation i Huskvarna i november för att visa att de står för allas lika värde. Bakgrunden till manifestationen är mordet på Gica som skedde i somras i Huskvarna.

Flera organisationer, bland annat Alfred Dalinskolan, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Huskvarna FF, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet och Jönköpings kommun kommer på kvällen den 13 november samlas vid Mjölkafållan i Huskvarna för att manifestera.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk som vill visa sitt stöd. Detta blir ett startskott för en samverkan mellan flera organisationer i Huskvarna, säger Christin Lund som är rektor på Alfred Dalinskolan.

Fallet ”Gica”

Vill värna om det goda

Efter mordet på Gica i Huskvarna i somras vill organisationerna visa att de står för allas lika värde.

– Detta blev en väckarklocka för oss som verkar och lever i Huskvarna. Vi inser vikten av samverkan och att vi som arbetar och möter barn och unga dagligen vill enas och visa att vi står för kärlek, trygghet och alls lika värde, säger Christin Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet