Kjäll Gustafsson dog i samband med att han försökte stoppa ett rån i en restaurang i Gislaved. Foto: SVT/Privat

Mordet på Kjäll i Gislaved – polisen söker uppgifter om kniv

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan jul mördades Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved. Polisen har sedan dess sökt efter hans mördare – men utan resultat. Nu ber man återigen allmänheten om hjälp. Bland annat med att identifiera en kniv som polisen tror kan vara mordvapnet.

Polisen söker uppgifter om en kniv och två cyklar som sätts i samband med mordet på Kjäll Gustafsson den 14 december förra året. Kjäll dödades av maskerade gärningsmän då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

Polisen har sedan mordet gjort ett omfattande utredningsarbete. Det har gjorts cirka 450 förhör och det har genomförts tekniska utredningar och kartläggningar, bland annat med hjälp av kameraövervakning. Men någon misstänkt är ännu inte gripen. Polisen söker nu uppgifter kring en kniv och två cyklar som sätts i samband med händelsen.

Man död efter rånförsök i Gislaved
Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka. 28 cm långt och har ett handtag i trä.

”Har uppfattning att det är mordvapnet”

– Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som kan veta mer om dessa föremål, säger Maria Blomkvist, utredningsledare vid grova brott.

– Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka 28 cm långt och har ett handtag i trä. Vi behöver allmänhetens hjälp och vill komma i kontakt dig som kan veta något om en sådan här kniv, säger Maria Blomkvist.

Var kniven hittats vill polisen inte avslöja men man tror att det kan vara mordvapnet.

– Vår uppfattning är att det är mordvapnet, säger Blomkvist till SVT?

Har ni hittat några spår på kniven?

– Vad gäller spår kommenterar jag inte det.

Vad gäller cyklarna är den ena är en svart damcykel av märket Yosemite City Street med en svart cykelkorg. Den andra cykeln är en grön damcykel av märket Sprick. Den gröna cykeln har en utmärkande ringklocka i form av en fotboll.

– Cyklarna är anträffade efter händelsen längs flyktvägen i centrala Gislaved, säger Maria Blomkvist.

Artikeln uppdateras under eftermiddagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet