Motorcyklist förd till sjukhus efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil och en motorcykel krockade vid 18-tiden på torsdagskvällen på länsväg 654 mellan Bondstorp och Vaggeryd. Motorcyklisten fördes till Länssjukhuset Ryhov med allvarliga skador.

Det var klockan 17.57 som SOS Alarm fick in larmet om olyckan. En motorcykel och en personbil hade kolliderat.

– Motorcykeln började brinna efter kollisionen, men det är inget som ska ha påverkat skadeläget på något sätt, säger brandmästare Jerker Sturedahl vid räddningstjänsten.

Vaken och talbar

Enligt honom var MC-föraren vid medvetande när han togs om hand av räddningspersonal på platsen. Enligt uppgifter från sjukvården sent på torsdagskvällen är tillstånden för MC-föraren, en man i 25-årsåldern, allvarligt men stabilt.

– Personbilsföraren ska ha klarat sig oskadd, säger Jerker Sturedahl.

Både motorcykeln och bilen ska ha fått kraftiga skador och fick bärgas från platsen. Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd för trafik på platsen. Under bärgningsarbetet leddes trafiken växelvis förbi olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.