Foto: Fredrik Weibull/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Motormässan lockade över 80.000 personer

Publicerad

Trots dåligt väder på flera håll i Sverige med bland annat klass 1-varningar var det många besökare som kom till mässan Custom motor show på Elmia i Jönköping. Kanske just för att det var kallt, menar arrangören.

– Vädret har egentligen varit perfekt för mässa. Det har varit för kallt för jobba i trädgård och med sommarstuga, men ändå soligt så att folk vill ut, säger Fredrik Sjöqvist, informationsansvarig för Custom motor show.

Under Påskafton, då flest besökare brukar komma, var det nästan 32 000 personer som som besökte motormässan på Elmia i Jönköping. Det är flera tusen fler än förra året. Och även under mässans sista dag, Annandag påsk, kom många besökare.

– Efter den här dagen kommer vi nog ha haft mellan 82.000 och 85.000 personer här på mässan, tror Fredrik Sjöqvist.

Vad tänker du om det stök, fylleri och den nedskräpning som följer i mässans spår?

– Det är självklart tråkigt att det blir så, men tyvärr är det lite så i kulturen idag i Sverige. Det här med att hålla ordning efter sig, vi har tappat lite av den grundläggande uppfostran, om man ska vara krass, menar Fredrik Sjöqvist.

– Vi har fullt med städpersonal på Elmias område, inne och ute, där vi städar hela tiden. Det är tråkigt, men så är det i vårt samhälle och det är ju inget som är specifikt med denna mässan, menar Fredrik Sjöqvist, informationsansvarig Custom motor show.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer