Kommunstyrelsen ordförande i Mullsjö Linda Danielsson (S) är förtegen med vilka partier de förhandlar med. Foto: SVT

Mullsjö kan få oväntat politiskt styre

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Alliansen i Mullsjö ser ut att spricka kan Mullsjö få ett oväntat politiskt styre bestående av Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Center, enligt uppgifter till P4 Jönköping.

Mullsjö är sista kommunen i Jönköpings län där det politiska styret kommande mandatperiod ännu inte är klart. Men enligt P4 Jönköping ska nu Socialdemokraterna ha lyckats locka över Kristdemokraterna och Centerpartiet till en koalition. Tillsammans skulle dessa tre partier få 17 av 35 mandat och genom en valteknisk samverkan med Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle styret säkras.

Men Kristedemokraternas Joseph Torell är mycket förtegen när det gäller vilka de förhandlar med och hur styret kan se ut i Mullsjö framöver.

– Med största sannolikhet blir det inte tillsammans med Moderaterna. De bad oss lämna Alliansen när vi inte ville vara med i ett styre som skulle samarbeta med Sverigedemokraterna, säger han till SVT Jönköping.

Internt S-möte

Även det socialdemokratiska kommunalrådet Linda Danielsson (S) är förtegen med vilka partier som de nu förhandlar med.

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Vid 13-tiden på söndagen var hon på väg in i ett internt möte som Socialdemokraterna i Mullsjö skulle hålla.

Även Centern har enligt lokalradion bestämt att de inte vill samarbeta med SD eller Mullsjö Framtid och att de nu diskuterar styret i Mullsjö utanför Alliansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.