Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Simhallen i Mullsjö är i stort behov av renovering. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Mullsjö simhall är i stort behov av renovering

Publicerad

Simhallen i Mullsjö är i stort behov av renovering. Taket har läckt in vatten och har endast blivit tillfälligt lagat. Förhoppningen är att renoveringen ska komma igång under nästa år.

Simhallen i Mullsjö invigdes 1979 och har sedan dess renoverats flera gånger. Senaste renoveringen var nu under coronapandemin, då byggde man ett hälsocenter och ett gym i källaren. Men nu är den i stort behov av en ny renovering.

– Det största renoveringsbehovet vi har nu är taket, eftersom det tidigare läckte in vatten där ifrån. Vi har lagat det tillfälligt men vi kommer att behöva lägga ett nytt tak, säger Roger Limnell som är tillförordnad kultur- och fritidschef i Mullsjö.

Roger Limnell, tillförordnad kultur- och fritidschef i Mullsjö.

I klippet berättar han mer om vad som behöver renoveras.

För kommunen innebär renoveringen en mångmiljoninvestering. Kultur- och fritid har lämnat över förslaget till tekniska kontoret som i sin tur ska gör en upphandling innan politikerna fattar beslut i frågan. Kultur och fritid hoppas att renoveringen kan starta under 2023.

– Det bästa är att komma igång med renoveringen till våren, då vi oftast har färre besökare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer